Rozbehni s nami Klaunské večerníčky

05.augusta 2024

Chvíle večer pred zaspaním sú pre deti v nemocniciach často najťažšie. Pomôžte im priniesť úsmev a upokojenie s naším novým programom Klaunské večerníčky.

S večerom ruch na nemocničných oddeleniach ustane a deti si oveľa viac uvedomujú, že sú častokrát samé v cudzom prostredí, chýbajú im najbližší, teplo domova a vlastná postieľka. Prichádza smútok, ale aj strach. Práve preto by sme radi spustili úplne nový program Klaunské večerníčky, v rámci ktorého navštívia zdravotní klauni detských pacientov večer pred zaspaním. 

„Vieme, že nemôžme deti pred spaním rozblázniť, ale upokojiť, vtiahnuť ich s týmto humorom do krásneho sveta fantázie, kde sa aspoň na chvíľu môžu ocitnúť na celkom inom mieste," popisuje program Pavel Mihaľák, umelecký riaditeľ Červeného nosa. Zdravotní klauni budú pri týchto večerných návštevách oblečení v pyžamách a budú mať pre deti vopred pripravenú klauniádu s príbehom. „Či už je príbehom spoločná cesta ku hviezdam a let na vzdialenú planétu, alebo večerné „táborenie” pri posteli dieťaťa a rozvíjanie spoločného rozprávania príbehu pri improvizovanom ohni, vždy sa hráme s jemnosťou a nežným, láskavým humorom," dodáva Pavel Mihaľák. 

Podporiť teraz

Beh Od Tatier k Dunaju

Tento rok je Červený nos charitatívnym partnerom najväčšieho štafetového behu na Slovensku Od Tatier k Dunaju, ktorý sa bude konať od 17. - 18.8. 2024. Bežci môžu spojiť svoju športovú výzvu s výzvou pre dobrú vec a pomôcť rozbehnúť náš nový program Klaunské večerníčky. Ako na to? Stačí si založiť darcovskú výzvu a zapojiť aj okolie, či už vlastný bežecký tím, fanúšikov či priateľov, aby priložili ruku a nos k dielu a pomohli vyzbierať stanovenú finančnú sumu. Založenie výzvy trvá iba niekoľko minút a v prípade otázok vám radi pomôžeme. 

Zdravotných klaunov môžete tento rok stretnúť aj priamo počas štafetového behu Od Tatier k Dunaju, či už v štarte, cieli alebo na bežeckej trati. Do behu sa totiž zapojí aj bežecký tím Červeného nosa, ktorého súčasťou sú nielen naši klauni, ale aj lekári z martinskej nemocnice. Ak nie ste bežec, ale máte jednoducho srdce a nos na správnom mieste, podporte program Klaunské večerníčky priamo finančným darom. Ďakujeme.

Zistite viac o Behu pre úsmev

Ochrana osobných údajov

AKTIVOVAŤ VIDEO

Kontaktujte nás...

Veronika Kočišová
T: +421 948 205 768
abaton-monitoring